Eladó házat találtunk az internet segítségével

Eladó házat találtunk az internet segítségével

Hol lehet jól főzni? – kérdezte egyszer az egyik barátnőm. Erre rávágtam: – Bárhol. Nem a konyhán múlik, a szakácson!

Azóta ezt az állításomat kicsit árnyalnom kell. Abban a konyhában tudsz a legjobban főzni, amit ismersz. Egy jó, tapasztalt szakács manapság már bárhol kiismeri magát, de mint amikor a zongorista is egy új zongorához ül, szüksége van egy kis bemelegítésre. Új konyhában is, először összeütök valami kis egyszerűt, amivel jól lehet tesztelni a sűtő kapacitását, aztán jöhetnek a nehezebbek.

Ja, és nem említettem még? Amúgy szakács vagyok.

Amikor a férjemmel el kezdtünk házakat nézegetni, elsődleges szempont volt nálunk a konyha. Legyen elég nagy, és külön legyen az étkezőktől. Mivel én a főzéshez értek, így valahányszor áthívunk vendégeket, vagy megyünk valahová, én főzök vagy sütök. Mert ehhez értek a legjobban, ezt tudom, akkor amihez a legjobban értek, azt adom másoknak. Szerintem mindenkinek így kéne gondolkodnia.

Először azt se tudtuk, hol keressünk házat. Szóba került az ingatlan iroda is, de a párom lebeszélt róla. Szerinte túl sokat elkérnek, így inkább keresgéljünk mi. Rábukkantunk egy olyan oldalra, melynek címe: nextapro.hu. Nagyon sok eladó ház hirdetést találtunk, és mindegyik korrekt áron, képekkel és minden egyebekkel volt meghirdetve. A szűrők segítségével könnyen tudtuk csökkenteni a találatokat, de még így is nagyon sok volt.

Szerencsére sem a böngészéshez, sem a hirdetés feladáshoz nem kellett jutalékot fizetni, sem regisztrálni, és nagyon gyorsan működött az oldal. Nem voltak felugró reklámok, amik a férjemet általában nagyon idegesítik, így mondhatni még a keresgélés is kényelmes volt.

Hamar meg is találtuk azt a házat, ami nekünk tetszett. Nagy, világos konyha, szép hálószoba, külön szobák a majdani gyerekeknek, tágas fürdő, és még mi kell még? Hát semmi! Ez maga a mennyország lenne! Az ár viszont kicsivel több volt, mint amire számítottunk. Viszont oda volt írva, hogy alkuképes. Hmm… Vajon meddig lehet alkudozni? Szó se róla, nem akartunk cigánykodni, de azért egy kicsivel olcsóbban maga lett volna a tökély. Felhívtuk a hirdetőt, és őszíntén megmondtuk, hogy minket bár nagyon érdekelne a ház, egy kicsivel kevesebbet tudnánk csak adni érte. Ő elgondolkozott. Ezt természetesen megértettük. Jobb, mintha rögtön nemet mondott volna. Aztán pedig letettük, majd pár óra múlva visszahívott.

Azt mondta, hogy beszélt a barátaival, és ők azt tanácsolták, hogy próbáljunk megegyezni. Ő picit hajlandó engedni az árból, nem annyit, amennyit mi reméltünk, de mindenesetre jöjjünk el jövőhéten megnézni, és utána még átgondolhatjuk mindketten a dolgot. Ez méltányos ajánlatnak tűnt, nagyon jól esett, hogy hajlandó már csak egy picit is engedni, az pedig, hogy jövő héten megtekinthetjük, egyenesen király.

Jövőhéten meg is tekinettük, sokkal tágasabbnak, nagyobbnak tűnt, mint a képeken, a kert is rendezett, az ablakok felújítva, nagyon el tudtam volna képzelni magamat ott. A látogatás közben nagyon szimpatikussá vált a szemünkben a hölgy, és a végén mondott egy olyan összeget, ami már sokkal jobban tetszett. Ez volt az utolsó ajánlata. Én ránéztem a férjemre, ő elmosolyodott a könyörgő bociszemeimen, majd bólintott. Én mondhattam ki a varázsszót:

  • Megvesszük!

Az eladó nagyon örült, és mi is. Ezután már minden flottul ment, és hamar beköltözhettünk az új házba. Azóta sem bántuk meg ezt a döntést, sőt, visszagondolva még egész olcsón kaptuk meg a házat, nem is értem miért drágállottuk. Nekünk eddig minden téren a nextapro.hu vált be, mert később rengeteg bútort, kertibútort onnan szereztünk be, sőt, még ruhákat is vettem magamnak! Nagyon megéri! A takarékoskodás fontos!