Elektromos padlófűtés az éttermemben

Elektromos padlófűtés az éttermemben

Gyerekkori álmom volt egy éttermet nyitni. Rengeteg munkámba, időmbe és energiámba került, de végül idén sikerült végre megvalósítani. Kiskoromban is nagyon sokat segítettem anyukámnak a konyhában, folyton ott tébláboltam körülötte, amikor sütött vagy főzött. Főleg a karácsonyi időszakban imádtam a konyhában sürögni-forogni, amikor egymás után sütöttük a finomabbnál finomabb süteményeket: bejglit, pogácsát, gyümölcskenyeret, mézeskalácsot. A mézeskalácsban kifejezetten nagy örömömet leltem, amikor különböző aranyos figurákat lyukasztottunk belőlük, majd sütés után kidíszítettük cukormázzal és tortadarával.

Elvégeztem egy szakács tanfolyamot, aztán sokáig felszolgálóként dolgoztam, mire bekerültem a konyhába. Előbb-utóbb főszakács lettem, majd pár éven belül végre megnyithattam a saját, főleg magyaros ételeket készítő éttermemet a belvárosban. Az építkezéssel és a berendezéssel is rengeteg munka volt, ezt mondanom sem kell. Sokat törtük a fejünket, hogy hogy lehetne a fűtést a lehető leggazdaságosabban megoldani. Szóba került szinte minden módszer, de végül az egyik barátom előállt az elektromos padlófűtés ötletével.

Az elektromospadlofutes.info/szereles oldalon tudtam részletesen tájékozódni erről a módszerről. Innen tudtam meg, hogy ha a szakemberekre bízzuk az elektromos padlófűtés beszerelését, nemcsak hogy sokkal megbízhatóbb és magasabb színvonalú lesz a munka, de 15 év garanciát is kapunk a berendezésre. Rengeteg előnnyel bír ez a fűtési módszer. Az AHT amorf fűtőszálakkal működő elektromos padlófűtés ugyanis szinte lehetetlen, hogy meghibásodjon, annyira megbízható. A fűtőszálak rozsdamentesek, nem szükséges a berendezést ellenőrizni vagy karbantartani. Így ez a technológia évtizedeken át végigkísér.

Elküldtem egy árajánlatkérő adatlapot, amit szintén a
elektromospadlofutes.info/szereles honlapon lehet megtalálni. A fűtendő helyiségek méreteit kell megadni, plusz még pár adatot. Ezután fel is hívtam őket, tudniillik a szerelés előtt szükséges egy személyes felmérés, amikor megállapítják, hogy a helyiségek mérete és berendezése alapján mennyi fűtőszőnyegre lesz szükség. Nem volt nehéz dolguk, mert a helyiségek még egyáltalán nem voltak berendezve. Könnyen kiszámolták tehát, hogy hány darab és milyen szélességű, valamint hosszú szőnyegdarabokat kell gyártaniuk, hogy tökéletesen lefedjék a padlót minden helyiségben.

Ki is jöttek a szakemberek és egy speciális program segítségével hamar elvégezték a számításokat. Minden helyiséget az amorf fűtőszálas szőnyegekkel fogunk fűteni. Nagyon gazdaságos és megbízható módszer. Pár nappal későbbre beszéltük meg a szőnyeg lefektetését a padlóra. Elhoztak a szakemberek minden szükséges szerszámot, eszközt és persze a gondosan, pontosan méretre vágott szőnyegdarabokat. Utólag nem lehet korrigálni a szőnyegek méretét, mivel csak egyetlen fűtőszál fut végig benne, ezért nagyon fontos a személyes találkozó előtte.

Hamar elkészült a padlófűtés. Ezután új burkolatot rakattunk le, ami teljesen simán ment, mivel a fűtőszőnyeg nagyon vékony, és mégis nagyon hatékony. Nagyon szép padlókövet találtunk, amikor elkészült, mesésen festett az egész. Ki is próbáltuk a fűtőszőnyeget. Kedvem lett volna mezítláb mászkálni az étteremben, annyira kellemesen meleg volt a padló mindenütt. Az elektromos padlófűtés berendezés tehát nagyon dinamikusan és hatékonyan fűtött. És nemcsak a padlót, hanem a levegőt is a helyiség minden pontján kellő hőmérsékletűre fűtötte fel.

Rövidesen elkészültünk az építési munkálatokkal. Ezután be is rendeztük az éttermet. Csodálatosan sikerült, bár nem kizárt, hogy elfogult vagyok a saját éttermemmel kapcsolatban, de nagyon elégedett voltam vele. A szakácsaim és a pincérek is szeretnek itt dolgozni. A fűtés hibátlanul működött, ami a hideg téli időkben nagyon jól jött. A vendégeink alig várták, hogy belépjenek a fagyos szél elől a jó meleg padlós étterembe, ahol perceken belül felmelegedett a lábuk is.

Az éttermem azóta is nagyon jól működi szerencsére. A padlófűtéssel valóban semmi probléma nincs, úgyhogy el fogok gondolkozni, hogy az otthoni fűtést is kicseréltetem erre a gazdaságos és megbízható fűtőtechnológiára.