Finomságok, kilók, ruhák…

Finomságok, kilók, ruhák…

Le sem tagadhatnám, hogy mennyire szeretek enni. Legalábbis, ha belenézek a tükörbe, rögtön az jut eszembe, hogy az előző étkezéseket ki kellett volna hagynom…

De annyira imádok főzni és új ízeket kipróbálni, hogy nem bírok lemondani az étel nyújtotta örömökről. Most éppen reform recepteket próbálok ki, hátha ez segít egy kicsit a súlyomon. Nagyon finom új dolgokra leltem rá, például a kölest és a hajdinát is nemrég ismertem meg.

Persze azért, ha ruhát kell vásárolnom, akkor egy kicsit csökken az étel iránti lelkesedésem. A legtöbbször olyan kényelmetlenül érzem magam a vásárlás közben, hogy nemrég eldöntöttem, legközelebb kipróbálok egy webshopot, ahol molett női ruhákat online tudok vásárolni.

Persze ez sem olyan egyszerű dolog, mint amilyennek elsőre hangzik. Például eszembe jutott, hogy még ha meg is találom a megfelelő oldalt, honnan fogom tudni, hogy melyik méret illik rám pontosan? Hiszen ahány márka, annyiféle méretezés….

Úgy döntöttem, segítséget kérek az egyik barátnőmtől, Lilitől, aki rendszeresen vásárol ruhákat online. Lilin is van egy-két kiló fölösleg, de ő nálam eggyel kisebb méretet hord.

Múlt hétvégén fel is hívtam, hogy találkozzunk, mert ki akartam kérni a véleményét a témában. Ő áthívott magához, mert éppen nemrég költözött új helyre, és azt kérte, hogy ha van időm, akkor segítsek neki pakolászni. Szívesen mentem, mert ez mindig olyan izgalmas, ha mások dolgairól van szó. Persze, ha a saját cuccaimról lett volna szó, akkor nem lett volna ekkora a lelkesedésem.

Mindegy, együtt töltöttünk egy jó kis vasárnapot, és közben kikérdeztem Lilit a ruha témában. Azt mondta, neki van egy bejáratott honlapja, ahonnan a molett női ruhákat online eléri. Mutatott pár ruhadarabot, főleg tunikákat és kötött ruhácskákat. Nagyon tetszettek, meg is kérdeztem, hogy mekkora méretet szokott rendelni, mert a kalkulálásom alapján nekem eggyel nagyobb kell, mint az övé. Azt mondta, hogy ne legyek szégyenlős, nyugodtan próbáljam föl az övét, akkor legalább látjuk, hogy tényleg eggyel nagyobb méret kell-e.

Úgy tűnik, ki kellett várnom ezt a 32 évet ahhoz, hogy most először érjen kellemes csalódás a testemmel kapcsolatban. Lili ruhája ugyanis nemcsak, hogy jó volt rám, de úgy néztem ki, mintha rám öntötték volna. Teljes eufóriában voltam.

Nem is diétáztam, ugyanannyit eszem azóta is, mint régen, de úgy tűnik, a reform étkezés meghozta a hatását. Jó, lehet, hogy köze van hozzá annak is, hogy az autóm két hétig szervizben volt, és addig gyalog jártam dolgozni, mert igazából mindenhova. Biztos számított ez a plusz mozgás is.

Ezen a meglepetésen annyira felbuzdultam, hogy még ott, Lilinél megrendeltem magamnak néhány ruhát, az általa ajánlott honlapról. Úgy gondoltam, nem várok tovább.

Ma kedd van, ha minden jól megy, holnap vagy holnapután érkeznek meg a ruháim, már alig várom. Persze mindenkinek azzal büszkélkedem, hogy egy méretet fogytam. Bevallom, a mérlegre még nem mertem ráállni.

Viszont a reform étkezést mindenkinek javasolni fogom, és azt is elhatároztam, hogy mostantól hetente két nap otthon hagyom az autót, és gyalog közlekedem, hogy legalább ennyi mozgást beiktassak a mindennapjaimba.

Persze a barátaim és a rokonaim, akikkel eddig tudattam a hírt, mind gratuláltak, és alig akarták elhinni, hogy a dolog a molett női ruhák online rendelése közben derült ki.

Remélem, hogy a csomagommal minden rendben lesz, már alig várom, hogy fölpróbálhassam az új darabokat. És azt hiszem, hogy holnapra összeszedem magam annyira, hogy még a mérlegre is rá merjek állni. Mondjuk, lehet, hogy csalok egy kicsit, és előtte böjtölök egy napot, majd meglátom.

De ma még nem érkezett el az ideje, szóval megyek is a konyhába, főzök egy jó kis zöldséges hajdinakását vacsorára, ez a kedvencünk a kedvesemmel, aki nemsokára hazaér és farkaséhes lesz.

Egyébként ő is örült a fogyásom hírének, még vasárnap este megmutattam neki a ruhákat is, amiket rendeltem, és szerencsére mind tetszett neki. Nagyon jó dolognak tartom, hogy molett ruhákat is forgalmaznak a neten keresztül, ajánlani fogom a súlyproblémákkal küszködő barátaimnak is a szolgáltatást.