Főzés közben tudtam meg, mi is az a tartós bérlet

Főzés közben tudtam meg, mi is az a tartós bérlet

Tavaly karácsonyra a páromtól szakácskönyvet kaptam. Nem azért, mert annyira rosszul főznék, vagy keveset főznék otthon, hanem azért, mert nagyon szeretek sütni és főzni is egyaránt. Pár éve kezdett el komolyabban foglalkoztatni a téma, amikor egyedül laktam, elköltözve otthonról és rájöttem, hogy sokkal jobban kijövök pénzben, ha otthon én magam csinálom meg az ételeket. Pár hónapig sokszor rendeltem kaját, és sokszor mentem el reggelizni, ebédelni, vacsorázni. Általában a reggelim 1000 forint alatt sose jött ki, az ebédnél 2500-3000 forintot költöttem és a vacsoránál pedig 1500-2000 forint között jött ki. Tudom, ezek nem kis számok, főleg akkor, ha egy hónapra kivetítve nézzük.

Ilyenkor általában pékségben reggeliztem és kávéztam, ebédnél mindig az irodából mentem a közeli kifőzdébe enni és vacsoránál vettem valami gyorsételt, vagy rendeltem valamit, ami általában pizza volt, hisz nagyon szeretem a pizzát. De anyum szavára hallgatva, elkezdtem főzni is. Eleinte nem vittem túlzásba, könnyű és egyszerű ételeket készítettem, de ezeket hamar meguntam, így elhoztam otthonról egy szakácskönyvet, és abból szoktam szemezgetni.

A párommal fél éve voltunk együtt, amikor tavaly karácsonyra meglepett egy 1000 receptből álló szakácskönyvvel, aminek nagyon örültem. Azóta is abból főzök, sütök. Múlt hétvégén is felcsaptam a könyvet, hogy akkor keresek valami jó kis receptet a szombati ebédhez, és megcsinálom.

Amikor megtaláltam a citromos csirke receptjét, el is kezdtem elkészíteni, hiszen minden alapanyag pont volt otthon, nagy mázlim volt, mert nem kellett lemennem, vásárolni.

Amikor már bedobtam a sütőbe, és nekiláttam a rizsnek, megcsörrent a telefonom. Tibi volt az, ő a legjobb barátom. Elkezdett az öccsével egy fényező műhelyt működtetni Pesttől nem messze a nyaralójukban. Tibi mindig is mondta az irodai, alkalmazotti évei alatt, hogy neki saját biznisz kell, mert ő azt látta otthon, hogy ez így a jó, és ő is szeretett volna a maga ura lenni és magának termelni a pénzt. Elérkezetté vált, hogy céges autókat vegyenek, ám nem tudták, hogy mégis hogyan miként álljanak neki. Végül Tibi apukája segített nekik, mert ő hallott egy cégről, akik a flotta autók komplett adminisztrációját, fizetési kötelezettségeit kézben tudják tartani, sőt, flotta autók beszerzésében és tartós bérlet használatában is a segítségükre tudnak lenni.

Tibi elmesélte, hogy azonnal ránézett a honlapjukra és mindent elolvasott, főleg azt a részt rágta át többször, amelyik a tartós bérletről szóltak. Ennél a résznél 3 különböző opció van felvázolva és összehasonlítva úgy, hogy nem csak az előnyeit, hanem a hátrányait is figyelembe vették a cikk megírásánál a 3 különböző lehetőségnek. Az első volt a hitel, a második a lízing, és ezek után következett a tartós bérlet is, amit Tibi is kinézett magának. Mondta azt is Tibi, hogy még ábrákkal is szemléltetve van ezeknek a fizetési konstrukcióknak a menete.

Tibi még akkor fel is vette velük a kapcsolatot, kért egy visszahívást a honlapon az e-mail címe, telefonszáma, neve és egy üzenet kíséretében. Vissza is hívták és el is kezdődött a közös munka. Tibi valahogy az a típusú ember, akinek mindig összejön minden, és talán azért, mert soha semmit nem izgul túl. Bármi probléma vagy akadály van előtte, mindenre csak annyit felel: „Majd megoldjuk!”.

És ezzel is így lett, rákeresett a neten egy ezzel foglalkozó cégre, és be is jött neki. Pár oldalt megnézve, egyből jó érzékkel eldöntötte, hogy melyik céget fogja a tartós bérlettel megbízni, hogy segítsenek neki ebben, és így esett a választása a flottakezeles.hu nevű weboldalra, amivel így a lehető legjobb döntést hozta meg ezzel a dologgal kapcsolatban. Persze azért az ő honlapjukat rendesen átnézte, olvasott több referenciát is, ilyesmi.

Én gratuláltam neki, hogy ennyire ügyesen elintézte ezt a problémát is a tartós bérlettel. Majd kész lett a rizs és a citromos csirke is, szóval leraktam a telefont, mert ki kellett vennem a kaját a sütőből, és már farkaséhesek voltunk, szóval minél hamarabb neki akartunk már állni az evésnek. Edit, a barátnőm azt mondta, hogy nagyon finom lett és azt is mondta, hogy át kéne állnunk arra, hogy ezentúl csak én fogok főzni. Mondtam neki, hogy azért ennyire nem akartam kitenni magamért a főztömmel, hogy aztán csak én főzzek. Ki is néztük akkor a következő receptet, ami nem más volt, mint londoni borda. Megbeszéltük Edittel, hogy Tibit és a barátnőjét áthívjuk az utána lévő hétvégére, és újra én fogok főzni, csak most londoni bordát. Ezt a receptet anyum is használta régebben, és megtaláltam ebben a receptes könyvben is. Úgy kell csinálni, hogy csirkemelleket vegetával ki kell sütni, majd egy tejfölös, sajtos mustáros masszával tepsiben össze kell sütni. Egy kis curcuma és curry is kell a masszába.

Majd át is jöttök és főztem, sütöttem, tök jól éreztük magunkat és Tibivel végre ki is tudtuk beszélni alaposan a céges flotta autó és a tartós bérlet témáit. Megmutatta a honlapot is, ahol én is elidőztem egy darabig, mert valóban nagyon jól összerakott és jó oldala van a flottakezelés.hu nevű weboldalnak, szóval bárkinek nyugodt szívvel ajánlom őket!