Gasztro kirándulás a természetben

Gasztro kirándulás a természetben

akciós bukósisakBarátnőm és a párja folyamatosan azzal piszkálnak engem és a barátomat, hogy milyen életet élünk hús nélkül? Hogy tudunk egyáltalán megenni bármit is, amibe elvileg kellene hús is, de mi egyszerűen csak kihagyjuk, vagy behelyettesítjük valami mással, ami az ő szemükben még rosszabb. Hozzátenném, hogy ilyen szövegek hallatán néha olyan érzésem van, mintha megrögzött vércsékkel lenne dolgunk. Borzasztónak tartom ugyanis azt, hogy hús nélkül teljesen elképzelhetetlennek tartanak akár csak egy szendvicset is néhányan. Én nem vagyok vegetáriánus, és nem elvből nem eszem húst, hanem csak azért, mert nem érzem jól magam tőle. Szoktam enni néha sovány húst, leginkább csirkét, vagy pulykát, de tényleg törekszem a minimális fogyasztásra, mert megfigyeltem, hogy egyszerűen nem tesz jót a szervezetemnek.

Elhatároztuk hát a párommal, hogy egyszer és mindenkorra véget vetünk a lesújtó vádaskodásoknak, és csapunk egy olyan hatalmas vegapikniket az értetlenkedő társaságnak, hogy megnyalják majd mind a 10 ujjukat, sőt, lehet, még a mienket is. Megbeszéltük, hogy kocsival elmegyünk valami szép helyre, kis kosárkákba pakoljuk az ételeket és rendes, autentikus pikniket rendezünk.

Így is tettünk, egy meleg tavaszi napon, ami már szinte nyárként is felfogható volt. Az egyik barátunk nagy motoros, és végig azon dünnyögött, hogy ilyen gyönyörű időben vétek otthon hagyni a motort. Finoman jeleztük felé, hogy akkor csak a barátnőjével ketten jöttek volna el, ráadásul ételek nélkül, ugyanis motoron nem túl egyszerű azt a hatalmas mennyiségű kaját szállítani. De a barátunkat le sem lehetett lőni, miközben elfogyasztottuk a láthatóan mindenkinek ízlő ételeket, kitalálta és megígértette velünk, hogy ha a bátyja kölcsön adja nekünk az ő motorját, akkor következő hétvégén eljövünk ismét erre a gyönyörű környékre. Persze, belementünk, hiszen mi is imádunk motorozni, de sajnos nekünk csak egy kocsink van, és néha még abban is félve ülünk be. Aztán jött a probléma, hogy de hármunknak nincs is bukósisakja, a barátnője is mindig csak kölcsön kér valakitől.

A technikának hála, meg a hatalmas lelkesedésnek, barátocskánk azonnal nekilátott akciós bukósisakokat keresgélni, csak hogy semmi ne húzhassa keresztbe a számításunkat. Talált is, szinte perceken belül akciós bukósisakokat, melyek olyan olcsóak, és ismerten jó minőségűek voltak, hogy azonnal, a beleegyezésünk nélkül meg is rendelt nekünk három darabot. Nagyjából az akciós bukósisakok oldalán levő megrendelem gomb megnyomásával el is dőlt a következő hétvégénk sorsa. És nem csak a következő hétvégé, hanem utána szinte egész nyáron nem lettünk békén hagyva, mert mindenhova motorral kellett járnunk.

Ennek én azért örültem felettébb, mert így megoldódott a csomagolásaim okozta problémák nagy része, ugyanis motoron közel sem lehet akkora táskákat szállítani, mint amekkorákat képes vagyok akár csak két napra is összepakolni magamnak. Ezzel is folyamatos célpontjává válva a piszkálódásoknak.

Azon a nyáron még nagyobb lett a barátság a fiúk közt is. Mivel mi barátnőmmel gyerekkorunk óta a legjobb barátnők vagyunk, ezért mindig is az volt a vágyunk, hogy a barátaink is jól kijöjjenek, és lehessen közös programokat csinálni, és végre, teljesült a vágyunk. És tulajdonképpen ezt is az akciós bukósisakoknak köszönhetjük. Hát nem vicces?