A gasztroblog, ahol minden élményem megtalálható

A gasztroblog, ahol minden élményem megtalálható

Nagyon szeretem kipróbálni a különböző konyhák specialitásait, új ízeket megismerni és utána elsajátítani a receptet, hogy otthon is elkészíthessem akár a családomnak, akár a barátaimnak. Szeretek főzni és sütni, ez már régóta a hobbimmá vált, így szívesen töltöm azzal a szabadidőmben, hogy új dolgokat próbálok ki a konyhában.

Szerencsére gyakran utazom külföldre, így sokszor van lehetőségem új ételeket kipróbálni. Persze előfordul, hogy olyasmivel találkozom, ami nagyon nem nyeri el a tetszésemet, de ez mindenkinél előfordul. Évekkel ezelőtt meg voltam róla győződve, hogy nem szeretem a csípős ételeket, azonban nemrég rájöttem, hogy igaz, nem lesznek a csípős ételek a kedvenceim, de azért nem is olyan rosszak.

Néha megpróbálok otthon én is csípős ételeket elkészíteni, de előfordul, hogy annyira erős lett az étel, hogy még azok sem tudták megenni, akik aztán nagyon edzettek ilyen téren. Nem tudom, ez hogyan történhet, hiszen nem öntöm bele az összes csípős szószt vagy az erős paprikát, mégis általában ehetetlenek az ilyenfajta ételeim. Mindenesetre próbálkozni lehet.

Én eléggé édesszájú vagyok, így minden alkalommal, ha új helyen vagyok, mindenképpen betérek egy cukrászdába, sőt, másik gyengém a kávé. Ezért a kávézókat is előszeretettel látogatom. Emlékszem egyszer Olaszországban ittam egy kávézóban egy annyira rossz kávét, hogy alig bírtam meginni. Olyan rossz kávét még életemben nem ittam, most már tudom, hogy ha legközelebb arra járok, abba a kávézóba biztos, hogy nem megyek.

Mivel sokat főzök és sütök otthon, olyanokat, amiket anyukám nem biztos, hogy ismer, így anyukám gyakran átjön hozzám és együtt ügyeskedünk a konyhában. Így ő is megtanul néhány új dolgot, aminek mindig örül. Ő tipikusan az a háziasszony, aki képes egész nap a konyhában lenni és sütni-főzni, mert közben nagyon jól szórakozik és élvezi. Én azért nem biztos, hogy képes lennék reggeltől estig ott állni.

Remélem mihamarabb sikerül eljutnom valahova, ahol még nem voltam és új ízeket kipróbálni!


Comments are closed.