Motoros gasztrotúra ősztől

Motoros gasztrotúra ősztől

Vannak olyan lehetőségek, amiket ha valakinek, hát egy gasztrobloggernek biztos, hogy soha nem szabad kihagynia. Az én esetemben pont most jött el egy ilyen: motoros gasztrotúrára indulhatok az egyik legjobb barátommal.

Bevallom, nem voltam annyira lelkes, amikor először meghallottam az ötletet, aztán később kellő rábeszélés után rábólintottam, még később, a szervezkedés hatására egész lelkesedni kezdtem, most meg már annyira várom az egészet, hogy azt sem tudom, hogyan fogom kibírni szeptemberig a várakozást.

Honnan jött ez az egész?

Gabi barátnőm igazi belevaló, vagány, motoros csaj, akinek szenvedélye a túramotorozás. Nem az a száguldozós típus, inkább a nyugodt, az utazás élményét és a környezetet élvező fajta. Többször hívott már, hogy menjek vele, de arról szó sem lehetett, hogy én egyedül motorra üljek, hiszen még soha nem csináltam ilyet, ráadásul nem is vonzódom annyira az egész témához.

Az utóbbi évben már azzal kezdett nyaggatni, hogy nem kell saját motor hozzá, ülhetek mögé is, csak menjek, mert egyrészt én is nagyon élvezni fogom, másrészt ő is szeretné megosztani végre valakivel az élményt, mert bár magányosan is szeret utazni, most ősszel szeretné így is kipróbálni.

Egészen addig nem tudott rábeszélni a dologra, amíg végül ravasz módon elő nem hozakodott a szenvedélyemmel: a gasztronómiával.

Motoros gasztrotúra csupa meglepetéssel

Gabi összeállított csak az én kedvemért egy különleges túraútvonalat, amiről semmit nem árult el nekem. Annyit ígért, hogy olyan helyekre fogunk együtt elmenni, ahol még soha nem ettem, sőt, soha nem is jártam, és hogy végig lesz lehetőségem valamilyen formában rögzíteni, megörökíteni az eseményeket. Egy gyenge pillanatomban ért ez a felajánlás, és azonnal igent mondtam: a nyáron a szokásos nyaralásaim amúgy is elmaradtak, ősszel tudok is szabadságot kivenni, úgyhogy miért is ne vágnék bele egy ilyen kalandba?

Bár két hét nagy idő, azt hiszem, bírni fogom a nomád életmódot. Érdekes módon az kicsit sem aggaszt, hogy nem tudom az állomásokat, sőt, még tetszik is a meglepetés gondolata. Az egyetlen dolog, ami zavar, az maga a motorozás.

Kezdődhet a vásárolgatásmotoros ruha

Semennyire sem értek a motorokhoz, így aztán arról sincs fogalmam, pontosan mit kell fölvenni ilyenkor? Milyen motoros felszerelést kell viselni annak, aki csak valaki más mögött ül? Szerencsére Gabi igazi szakértő, úgyhogy már bele is vetettük magunkat a keresgélésbe. Megmutatta nekem a kedvenc motoros weboldalát, és rendeltünk is onnan egy nekem való motoros ruhát. Nem mondom, én inkább csak a kinézetébe tudtam beleszólni, a „szakmai” részét ráhagytam Gabira.

Bukósisakot már tud nekem ő is adni: történetesen arról tudjuk, hogy jó rám, hiszen valahányszor új motort vett, egy-két próbakörre muszáj volt mögé ülnöm, és akkor már fölpróbáltam néhány sisakot.

Minden más beszerzését teljesen Gabira hagytam, mivel ő valószínűleg jobban tudja, mi kell nekem. Ő is nagyon lelkes, nem is bír nyugton maradni a bőrében, ezért csak remélni tudom, hogy nem akarja minden pénzemet motoros cuccokra küldeni.

Nem sokan hitték volna ezt rólam

Amikor elmeséltem ismerőseimnek, hogy mire készülök, az általános reakció a döbbenet volt. És nem is annyira maga az ötlet váltotta ezt ki belőlük, hanem inkább az, hogy én igent mondtam rá. A családom nagyon el se akart engedni elsőre, a barátaim közül meg sokan most azt gondolják, úgyis le fogom mondani majd 1-2 héttel előtte az egészet, hiszen nagyon nem az én világom ez az egész motoros dolog.

És az a helyzet, hogy ha önmagában a motorozásra gondolok, akkor én sem vagyok tökéletesen meggyőződve arról, hogy akarom én ezt. Ha viszont mellé teszem azt is, hogy gyakorlatilag faluról-falura, és étteremről étteremre fogunk járni, akkor határozottan tetszik a dolog. Mindent összevetve és 99%-ig biztos vagyok benne, hogy ebbe bele fogok vágni, de persze sok minden történhet. Lehet, hogy Gabi fogja visszamondani az egészet, bár, ha már a motoros ruha megvan, és kifizettem az árát, akkor nem fogom hagyni, hogy ilyen könnyen visszatáncoljon.