Sütés közben az akciókra is hamarabb felfigyelek!

Sütés közben az akciókra is hamarabb felfigyelek!

Láttátok már, hogy a Gumidiszkonton most mekkora leárazások vannak a nyári gumikra? Hihetetlenek ezek a nyári autógumi árak. Valószínűleg mindez annak tudható be, hogy ezzel is arra akarják sarkalni a vásárlókat, hogy mihamarabb lecseréljék téli gumijukat.

Én is minderre főzés közben jöttem rá. Általában, főleg, amikor süti sütésről van szó, míg várom, hogy megsüljenek a finomságok, addig olvasgatok, tájékozódom arról, hogy mi történik a nagyvilágban. Ugyanekkor szoktam különböző problémákat megoldani. Amíg az étel előkészítésének a szakaszában vagyok, elgondolkodom saját vagy ismerőseim bajain. Aztán jön a megoldáskereső, illetve az információ szerző szakasz és mire elkészülök azzal, amit éppen főzök már meg is oldottam a rejtélyt, vagy legalábbis már egy nagyobb elképzelésem van arról, hogy mit is kéne tenni.

Így voltam ezzel most is. Tegnapelőtt szerettem volna lecserélni az autómról a gumikat, azonban azt tapasztaltam, hogy azok a nyári gumik, amiket tavaly is használtam az idén már nem vehetők igénybe. Furcsa, hogy minderre nem lettem figyelmes még akkor, amikor a télen lecseréltem őket, de valószínűleg akkor, nem is foglalkoztam ezzel. Szóval arra jutottam, hogy sürgősen vennem kell új autógumikat. Már előre rettegtem attól, hogy mennyi pénzt fognak ezért elkérni, hiszen nem két fillérbe kerül egy ilyen csere.

Pontosan azért, hogy józanul tudjak gondolkodni neki ültem fekete erdő tortát sütni. Mivel ennek az elkészítése amúgy is egy hosszabb folyamat, mivel meg kell sütni a torta tésztáját, majd ki kell kavarni a bele illő krémet is, ezért úgy gondoltam, hogy lesz időm kitalálni, hogy mi legyen. Amíg sült a tészta, addig leültem a laptopom elé, és rákerestem a nyári gumi árakra. Örömmel láttam, hogy mekkora akciók vannak most, egyes gumikra 51%-os engedmény is van. Hatalmas kő esett le a szívemről, hogy nem fog rá menni minden vagyonom a cserére, hanem viszonylag olcsón megúszom. Ráadásul nem valami no name márkájú gumikról van szó, hanem igazán elismert minőségű cégek termékeiről.

Mire kész lettem a tortával, a rendelés is le lett tudva. Hamar megtaláltam a számomra megfelelő terméket, ugyanis nagyon könnyen ki tudtam keresni az autómhoz illőt. Bár az oldalon több, mint négyezer nyári gumi található, a keresés szűrő része által könnyedén leszűkíthetőek a kínálatok. Persze ehhez sok mindent kell tudnod a kocsid kerekeiről és annak méreteiről, de hát egy ennyit az ember már csak tud a saját autójáról, főleg ha már több éve vezeti.

A megrendelés maga csak egy pár kattintásomba került, ráadásul előre ki is fizettem banki átutalás révén. A gumik kiszállítása több városi szervizbe is lehetséges, a legtöbb helyen azonban csak szereléssel együtt vállalják el. Szerencsére nekem van éppen elég ismerősöm, aki tud nekem ebben segíteni, ezért nem kell úgymond szakértőkre bíznom. Véleményem szerint egyedül is meg tudnám oldani a cserét, hiszen nem akkora nagy őrdöngőség, azonban nem vagyok elég erős hozzá. De tényleg, sokszor komoly erőfeszítést kell tenni ahhoz, hogy a csavarokat meg lehessen mozdítani. A legutóbb is annyit kínlódtunk velük, remélem most gyorsabban fog menni.

Amíg nem lesznek új nyári gumik az autómon, addig inkább a tömegközlekedést választom. Végül is ez nem sok idő. Ahogyan én számoltam maximum egy hét. És ebbe benne van az az idő is, míg a barátokat összeszervezem, hogy átjöjjenek és segítsenek nekem. Ilyenkor mindig készülök valami finomsággal a számukra. A legjobban az almás-fahéjas és a csokoládé krémes muffin-okat szeretik, amiket csinálok. De persze ez az összejövetel nem csak sütizésből, hanem rendes vacsorából is szokott állni. Addig kitalálok valami. Lehet, sütök még egy tortát, hogy jobban menjen a gondolkodás…

Szóval így, sütés közben találtam rá az új, akciós nyári autógumikra.